woensdag 27 april 2005

Laatste ronde (Velden)

Dit seizoen was het in beide groepen tot het laatst toe spannnend voor de bovenste plaatsen.
In de bovenste groep was van de drie koplopers Roland afwezig, zodat de strijd om de eerste plaats zich tussen Guido en Marina zou afspelen. Marina moest tegen Thijmen, die wat betreft speelsterkte zeker niet onderschat moet worden. Thijmen had weliswaar nog maar 2 punten, maar dit komt dan vooral omdat hij dit seizoen helaas een aantal keren verstek moest laten gaan. Uiteindelijk had hij alleen maar van Roland en Guido verloren.
Guido moest met zwart tegen Wijnand. Omdat uiteindelijk zowel Guido en Marina hun punt weer binnen wisten te halen, kwamen beide op 6 punten. Na het laten vallen van het slechtste resultaat, wat voor beiden de remise tegen Roland was, kwamen ze allebei op 5,5 punten.
Nu moesten de weerstandspunten dus de doorslag geven, maar hierbij spelen de uitslagen van alle partijen mee. Dit kwam er dus op neer dat wie winnaar van de bovenste groep zou worden vandaag door de andere deelnemers beslist zou worden.
Uiteindelijk bleek Marina hierdoor met een half weerstandspunt verschil boven Guido te eindigen. Winnaar van de bovenste groep is dus Marina, tweede Guido en derde Roland.

Ook in de onderste groep was het nog erg spannend. In deze groep was het echter onmogelijk om een indeling te maken zonder spelers die al een keer eerder tegen elkaar hadden gespeeld weer tegen elkaar te laten spelen. Hierdoor moesten de bovenste twee spelers, Koen en Jeroen, en de nummer drie en vier, Gijs en Joey, weer tegen elkaar. Deze partijen zouden bepalen wie er met welke beker naar huis zou gaan.
Jeroen was weer goed op dreef en won beide partijen van Koen. Joey en Gijs waren blijkbaar aan elkaar gewaagd en wonnen beiden een partij, waardoor Gijs de derde plaats vast wist te houden.
Jeroen en Koen hadden nu beiden 10 punten gehaald en dus werd er flink gerekend om te bepalen wie er uiteindelijk de winnaar van deze groep zou worden. Uiteindelijk bleek Jeroen uit deze rekenpartij als winnaar uit de bus te komen. Dit voelt ook wel terecht aan, aangezien Jeroen alle onderlinge partijen heeft gewonnen.

Gouden Koning

Behalve de bekers voor de Bovenste drie spelers waren er ook prijzen voor de trouwe deelnemers. Iedereen die tenminste zes keer was gekomen kreeg een prachtige beker in de vorm van een pion. Voor de winnaars waren er bekers in de vorm van koning, dame en toren.

Prijswinnaars

Uitslagen bovenste groepMarina van Vliembergen - Thijmen Smith 1-0
Richard Kraaij - David v.d. Meijs 0-1
Wijnand v.d. Meijs - Guido Faassen 0-1
Remi Nelissen - Florens Cals 1-0
Ruud v.d. Beek - vrij 1-0


Uitslagen onderste groep


Wouter Straver   - Victor Peeters 0-2
Jeroen Leurs - Koen van Meijel 2-0
Joey v. Kuijck - Gijs Janssen 1-1
Tim Koetsenruijter   - Emiel Steegh 2-0

Geen opmerkingen: