donderdag 24 maart 2011

Uitslagen slotronde 2010-2011

De regiocompetitie, spannend tot op de laatste seconde!
Zo kan het verloop van de slotronde van de regiocompetitie het best gekarakteriseerd worden. Dat geldt vooral voor de ontknoping in stap 3.
Dertien jonge schakers hadden de weg naar De Kîesstolp in Velden weten te vinden voor de slotronde van de regiocompetitie. Daarvan 1 speelster van Venlo, 3 spelers van Blerick, 3 spelers van Horst en 6 spelers van SchaakVelden.
De indeling was niet eenvoudig, zodat de wedstrijdleiders Jan Doornenbal en Axel Plate besloten de stappen 1 en 2 tegen elkaar te laten spelen. Alleen de broers Sven en Ivo Janssen speelden 2 partijen in stap 1. In stap 3 waren 4 spelers, die vrij gemakkelijk ingedeeld konden worden. Frans Hol was de enige aanwezige stap 4 speler, die derhalve vrij was.

De indeling en de uitslagen waren:

Stap 1
Sven Janssen - Ivo Janssen 1 – 1

Stap 1 en 2
Bas Gerrits(1) – Jasin Asfour (2) 1 -1
Kevin de Zeeuw (1) – Jarno Cox (2) 0.5 – 1.5
Anique Driessen(1) – Tristan Cremers(2) 0 – 2

Stap 3
Niels Buijssen – Nicole v Gellecom 0 – 1
Marvin Janssen – Famke Kovacs 0 – 1

Stap 4
Frans Hol - vrij 1 – 0

Vooral de partij tussen Niels en Nicole was opvallend. Niels had de beste stelling met een paar vrijpionnen, maar was in hopeloze tijdnood. Niels probeerde op mat te spelen, maar Nicole wist zich koelbloedig te verdedigen, tot Niels door de vlag ging, met nog één zet om Nicole mat te zetten.
Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking, maar door de uitslag van Niels en Nicole was het niet zo eenvoudig om de nummer 3 van stap 3 aan te wijzen. Door haar overwinning had Nicole evenveel punten als de afwezige Jim Erskine. Vergelijking van de weerstandspunten leverde geen oplossing, omdat beiden er daar 5 van hebben. Vergelijking van de Sonnenborn Berger punten leverde wel een beslissing op, Nicole heeft er daar 2.5 van en Jim 3.

Tijdens de prijsuitreiking ontving Jarno Cox de ladderprijs. Anique Driessen, Tristan Cremers, Jasin Asfour, Jarno Cox en Famke Kovacs ontvingen de prijs voor trouwe deelname omdat zij 5 maal waren opgekomen. Kevin de Zeeuw, Jim Erskine, Niels Buijssen en Freek van den Bergh ontvingen de prijs voor trouwe deelname omdat zij 4 maal waren opgekomen.

Geen opmerkingen: